Ik heb een website gemaakt over ‘Aangezicht verlamming van Bell‘, omdat ik dit onlangs heb meegemaakt bij mijzelf op 11 april 2021. En wil graag informatie delen met andere lotgenoten of mensen die dit ineens mee kunnen maken. Dat je ineens verlamd bent aan je gezicht aan 1 kant doet namelijk wat met je. Niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch brengt dit wat met je mee. Het doet wat met je emotie, denkwijze, fysieke toestand en nog meer… En zal dit ook beschrijven hoe ik dit heb ervaren.

Wat is “Aangezichtsverlamming van Bell”?
Wat doet het met je als je Bell’s Palsy krijgt?
Hoe gaat het met herstel als je Bellse Parese hebt?
En wat is de oorzaak van de gezichtsverlamming?
Hoe ga je met de ziekte van Bell om?

Meer info: http://www.promotion4you.nl/bell
Bellse Parese
Bell’s Palsy
Ziekte van bell
Gezichtsverlamming
Bell syndroom

Inmiddels ben ik 9 weken verder. Mijn gezicht is redelijk bijgetrokken. Maar ik merk dat er toch bijwerkingen of ‘restschade’ aanwezig zijn. In deze video ben ik helaas nog 35% doof aan mijn rechterkant. En gehoor werkt dus nog niet zoals ik gewend ben. En nog steeds kan ik enorm moe zijn. Bij moe zijn trekt het ook nog aan mijn oog en mondhoek. Maar toch merk ik dat ik nog aan herstellen ben.

OORZAAK
Bij de aangezichtsverlamming van Bell raken de spieren in één helft van je gezicht ineens verlamd. Eerste instantie lijkt het op een beroerte (TIA, herseninfarct of hersenbloeding). Daarom schrikt je er waarschijnlijk erg van. Maar je merkt het verschil, namelijk dat je bij een Bellse Parese dan nog gewoon kan spreken of zelfs de trap op kan lopen. Dat kan je bij een TIA dus allemaal niet. Want een aangezichtsverlamming van Bell is geen probleem in je hersenen. Het probleem zit juist in een zenuw in je gezicht: de aangezichtszenuw. Waarom de zenuw opeens niet meer werkt is eigenlijk onbekend. Waarschijnlijk komt het door een ontsteking. De aangezichtszenuw loopt vanuit de hersenstam door het oor tot achter de oorschelp. Op dit punt heeft de zenuw een aftakking naar een klein spiertje in het oor, dit zorgt voor demping van harde geluiden. Ongeveer ter hoogte van de oorlel komt de zenuw uit het bot en loopt dan door richting de wang. Vanaf dit punt gaat de aangezichtszenuw uit in drie kanalen: voorhoofd, oog en mond.

HERSTEL
De verlamming gaat meestal vanzelf over. Dit kan soms 3 tot 6 maanden duren.

Wil je meer weten over ‘Aangezichtsverlamming van Bell’?
http://www.promotion4you.nl/bell

Door admin